Projelerimiz

Öğretim Gör. Dr. FereshtehRezaei

 

Başkent Üniversitesi, BAP Projesi, DA/1914 Şeker Otu (Stevia rebaudiana Bertoni) Bitkisinde Mikroçoğaltım ve Şeker Alkol Muamelelerinin, Çimlenme Oranı, Antibakteryel, Antioksidan Aktivitelerine ve Yaprak Etken Maddelerinin Üzerine Etkileri.

 

Başkent Üniversitesi, BAP Projesi DA19/23 Bazi Buğdaygil Ailesine ait Yabancı otların Soğan (Allium cepa L.) Tohumu Çimlenme ve ilk Gelişimi Üzerine Allelopatik Etkileri

 

Dr. Öğr. Üyesi Özge KAHRAMAN ILIKKAN

DA19/34 nolu"Kahramankazan ve çevresinde semt pazarlarında tüketime sunulan peynirlerin mikrobiyolojik kalitesinin belirlenmesi" BAP projesi desteklenmeye değer bulunmuştur.

Tübitak 1002-A (222O152)  Aquafaba, karnıyarık otu tohumu tozu ve Lactiplantibacillus plantarum 299v bazlı yenilebilir kaplamaların optimizasyonu, karakterizasyonu ve kaşar peyniri üzerine uygulanabilirliğinin fizikokimyasal ve mikrobiyolojik yöntemlerle incelenmesi .
 
Başkent Ünv. BAP 22/25- Tamamlandı Weissella cibaria MED17'den elde edilen ekzopolisakkaritin (EPS) yara iyileştirme etkisinin HT-29 kolon hücrelerinde araştırılması.

Başkent Ünv. BAP 21/07- Tamamlandı Mercimekte tohuma ön uygulamanın, tane verimi, antioksidan kapasitesi, nodulasyon ve nodül mikrobiyotası üzerine etkisi.