Sevgili öğrenciler,
Başkent Üniversitesi Kahramankazan Meslek Yüksekokulu Gıda Kalite Kontrol ve Analizi programı, nitelikli eleman ihtiyacı doğrultusunda 2019-2020 eğitim öğretim döneminde eğitim vermeye başlamıştır. Program, Gıda İşleme bölümü altında faaliyet göstermekte olup öğrencilere gıdaların kalite kontrolü ve analizleri ile ilgili gerekli teorik ve pratik donanımı kazandıracak şekilde hazırlanmıştır. Programdan mezun olan öğrenciler “Gıda Kontrolörü” unvanı almaktadır. Gıda güvenliğinin öneminin anlaşıldığı günümüzde, Gıda Kalite Kontrol ve Analizi programı, güvenli gıda üretiminin sağlanması adına sizlere gerekli donanımı sağlamayı hedeflemektedir. Sizler, alanında uzman öğretim elemanlarının desteği ile programın teorik ve uygulamalı bölümünü tamamlarken, aynı zamanda üniversite tarafından sizlere sunulan öğrenci toplulukları ve benzeri etkinlikler ile sosyal yönden de kendinize artılar kazandırabileceksiniz. Programı tamamladığınızda her türlü kimyasal, mikrobiyolojik ve fiziksel gıda analizlerine, gıda mevzuatlarına, çeşitli gıda üretim süreçlerine hakim, staj ve iş yeri uygulaması olanakları ile mesleğinde kendine güvenli bireyler olarak mezun olmanızı temenni ediyor, sizleri aramıza bekliyoruz.
Doç. Dr. Özge Kahraman Ilıkkan